cialis viagra kamagra levitra

Propecia kopen

Het nieuwe geneesmiddel Propecia heeft een einde gemaakt aan de pessimistische mythe dat kaalheid bij mannen niet kan worden verholpen. Studies van Merck, het farmaceutische bedrijf dat het product heeft geproduceerd, hebben duidelijk aangetoond dat haaruitval te voorkomen is. Bovendien herstelt de behandeling met Propecia het haar op plaatsen waar het al niet meer groeit. Het is de eerste niet-chirurgische methode om haaruitval tegen te gaan, die zonder twijfel succes heeft gehad. Het gebruiksgemak en de betaalbaarheid hebben van Propecia de nummer één behandeling voor alopecia bij mannen gemaakt.

Als de meeste mannen een bepaalde leeftijd bereiken, krijgen ze te maken met aanzienlijk haarverlies. Bij sommige mannen wordt het haar dunner, zwakker, dunner en doffer. Anderen verliezen hun haar zo erg dat er stukken haar volledig verloren gaan. Dit haarverlies treedt vaak op in het gebied rond de slapen en naar het midden van de bovenkant van de schedel, een proces dat vaak “de kruin” wordt genoemd.

De reacties van slachtoffers op haaruitval variëren. Sommigen kijken filosofisch naar de verandering van hun eigen beeld en vinden het zelfs een absoluut pluspunt: de degelijkheid, de grondigheid, een teken van vitale wijsheid. Maar een aanzienlijk deel van de mannen kan alleen maar jaloers zijn: en deze rustige houding ten opzichte van het ontbreken van haar, en zij die een weelderige haardos hebben behouden, gaan een periode van eerbiedwaardige ouderdom tegemoet.

Men mag deze laatsten er niet van beschuldigen zich te zeer op het probleem te fixeren of een ontoereikende houding aan te nemen ten aanzien van leeftijdgerelateerde veranderingen. Haaruitval heeft op verschillende manieren invloed op iemands uiterlijk en aangezien haaruitval vaak een probleem is bij zeer jonge mensen, is het de moeite waard na te gaan of het wel zo erg is. Zware haaruitval begint bij sommige jonge mensen als ze twintig zijn en tegen de leeftijd van vijfendertig wordt het een totaal verlies, om het eenvoudig te zeggen, een persoon wordt kaal.

De psychische problemen die hiermee gepaard gaan, zijn soms zo groot dat zij een negatieve invloed hebben op zowel de lichamelijke gezondheid als de sociale aanpassing. Al zolang de menselijke beschaving bestaat, wordt gezocht naar remedies om het haar te onderhouden en de groei ervan te stimuleren. Dit alleen al geeft aan hoe belangrijk de aanwezigheid van een normale haarbedekking is voor een niet onaanzienlijk aantal mannen.

Parallel met de zoektocht naar “levend water” voor het haar, ontstonden talrijke mythen met een reeks aanbevelingen, soms gewoon nutteloos, en soms schadelijk. Er zijn suggesties dat het dragen van hoofddeksels, het verven van haar, föhnen, het gebruik van haarlak en andere stylingproducten tot haaruitval leidt. Dit is niets meer dan een fantasie zonder rationele basis. Zowel de rechtlijnigheid van hoofddeksels als de manipulatie van het haar kunnen voldoende zijn om het haar mechanisch te beschadigen, maar het heeft geen enkele invloed op de follikel. En het advies om je haar minder vaak te wassen, omdat veelvuldig wassen ook tot haaruitval kan leiden, is gewoonweg boosaardig.

De vetlaag die zich na een paar dagen wassen ophoopt, sluit de luchtstroom naar de haarwortels af en belemmert een goede werking van de follikels. Het volgen van de mythes die in de populaire geest zijn ingebakken en het gebrek aan verwachte resultaten heeft weer een andere mythe in het leven geroepen: het is zinloos om kaalheid te bestrijden. Gelukkig is wetenschappelijk onderzoek immuun voor de invloed van mythologie.

Jarenlang onderzoek heeft geleid tot het inzicht dat de oorzaken van haaruitval verschillend zijn en dat er voor elk type haaruitval een specifieke behandeling bestaat. Kaalheid bij mannen is de meest voorkomende en de moeilijkst te corrigeren vorm.

Het geneesmiddel Propecia bestaat al meer dan tien jaar en heeft bewezen een doeltreffende behandeling te zijn voor kaalheid bij mannen. Aanvankelijk bekend onder de merknaam Propecia, werd het gebruikt bij de behandeling van hyperplasie (vergroting) van de prostaatklier. In klinische studies werd vastgesteld dat het geneesmiddel de vorming van een stof genaamd dihydrotestosteron (DHT) in het lichaam beïnvloedt. DHT is een product van de interactie tussen het mannelijk hormoon testosteron en andere chemische stoffen in het endocriene systeem.

Gebleken is dat het proces van vorming van dit androgeen niet bij iedereen optreedt. Volgens verschillende bronnen wordt het bij 60-75% van de mannen geproduceerd. Mannelijke kaalheid komt vaker voor bij mannen van wie het lichaam DHT begint aan te maken. Waarom? DHT staat in wisselwerking met follikelreceptoren en doet ze samentrekken. Een vernauwde follikel verliest vrij snel zijn vermogen om het haar te voeden. Het haar wordt zwakker, dunner en valt uit. De defecte follikel is niet in staat om nieuw haar te genereren. Propecia voorkomt de vorming van dihydrotestosteron in het lichaam. Op deze manier helpt het medicijn om de follikels volledig te behouden. Het haar krijgt alles wat het nodig heeft, groeit, leeft en verfraait de drager.

Het geneesmiddel beschermt de follikels niet alleen tegen afbraak, maar regenereert ook de haarfollikels die vrijwel niet meer functioneren. Het spreekt vanzelf dat hoe vroeger met de behandeling wordt begonnen, hoe sneller de resultaten zullen worden verkregen. Gemiddeld duurt het drie maanden om het haarverlies te stoppen, en zes maanden voordat de afgebroken follikels weer beginnen te werken. De noodzaak van verdere behandeling wordt individueel bepaald. De behandeling is fenomenaal eenvoudig en gemakkelijk en komt neer op het innemen van één pil per dag.

De behandeling met Propecia heeft een complex effect op het lichaam. Door de productie van dihydrotestosteron te blokkeren, heeft het geneesmiddel geen invloed op het hormonale systeem in het algemeen, waardoor het bij de meeste mensen mogelijk is alopecia te behandelen. Geslachtsdiscriminatie” bestaat echter wel: Propecia is uitsluitend voor mannen. Kaalheid bij mannen, die tot voor kort als hopeloos werd beschouwd, is de belangrijkste indicatie voor het gebruik ervan. De statistieken van de resultaten, zelfs in verwaarloosde gevallen, geven alle reden om redelijk optimistisch te zijn.

Author: Muzio Fallaci
Muzio Fallaci
Uroloog-reproducist. Tijdens consulten in apotheek25x8x366.nl 2019 (21 maart 1973 in Rome). Kwalificatie: UNIMI University of Milan, Italian Urologists Association, American Urological Association. Aanvullende kwalificaties in ziekenhuizen: Policlinico di Milano, ASST Grande Niguarda Metropolitana,Voor een lange tijd werkte hij bij het Center for the Protection of Motherhood and Childhood, waar hij adviseerde patiënten verschillende aspecten van de voortplanting en urologie. De arts was toen consultant bij internationale onderzoeksbedrijven op het gebied van urologie. Muzio Fallaci is nu auteur en co-auteur van ongeveer 10 boeken gepubliceerd op de website van de Nationale Bibliotheek voor Italiaanse Geneeskunde. Hij brengt zijn vrije tijd door met zijn familie. Hobby's: volleybal en biljart